Schoorsteenkappen & toebehoren

Een schoorsteenkap gebruikt de kracht van de wind voor een positieve opwaartse trek. Zo worden rook en gassen uit het rookkanaal getrokken en komt het niet in de huiskamer terecht, waar het voor overlast en vlekken zou kunnen zorgen. Een schoorsteenkap weerhoudt vogels ervan een nestje te bouwen op de schoorsteen. Deze en andere soorten obstakels zijn in het kanaal kunnen leiden tot verstoppingen met alle gevolgen van dien. Bovendien reduceert een schoorsteenkap regeninslag, wat kan leiden tot roetplekken en vlekken op de muren, tot het minimum. Die bescherming biedt de kap ook als het vuur niet brandt.
 
Het is daarom belangrijk om uw kanaal te laten inspecteren en goed af te dichten zodat deze problemen bespaard kunnen blijven. Dakspecialist Brabant kan u een vakkundig advies geven over welke schoorsteenkap voor u het beste is. Hieronder vind u een overzicht van de kappen die wij kunnen leveren en monteren:
 
Kraaienkap:
Beschermt het kanaal tegen vogels.
 
Regenkap:
Beschermt het kanaal tegen regeninslag.
 
Firemaster
Schoorsteenkappen

 
Bij normaal gebruik van de openhaard kan een Firemaster classic schoorsteenkap uitermate geschikt zijn. Onder normaal gebruik verstaan wij wekelijks. Voor een normale prijs is het openhaard kanaal perfect beschermd tegen vogelnesten en regeninslag. Ook het slimme veegluik ontbreekt niet. En door de kiene kap constructie met aerodynamische werking krijg het rookkanaal een reguliere schoorsteentrek als nooit tevoren.
 
Voor kanalen kleiner dan Ø 180mm hebben wij een adapter onderplaat als extra leverbaar ter voorkoming van het binnen dringen van vogels in het kanaal.
Een open haard functioneert het best met een juiste schoorsteentrek.
 
Rotorvent:
Geschikt voor alle brandstoffen en alle ventilatiekanalen. De Rotorvent voorkomt de terugslag van wind in de schoorsteen, en bevordert de ventilatie in hoge maten.
 
Aspirotor

Een Aspirotor helpt bij een slecht trekkende schoorsteen.
Als een schoorsteen niet hoog genoeg is, of als er hogere gebouwen of bomen omheen staan, kan dat grote gevolgen hebben voor de schoorsteentrek. Speciaal voor die gevallen is er de Aspirotor schoorsteenkap op de markt gebracht.
 
De Aspirotor schoorsteenkap voorkomt condensatie onder het dak en is stil en doeltreffend.
 
Deze kap is geschikt voor kanalen met een diameter van 115 tot 235 millimeter en kan tevens gebruikt worden op houtkachels en ventilatiekanalen. De lagers zijn getest op hoge temperaturen tot 250 graden Celcius.
 
Wilt u specifiek advies of heeft u een vraag en wilt u op korte termijn een schoorsteenkap laten monteren en/of een inspectie uit laten voeren? Neem dan telefonisch contact op of vul het contact formulier in en wij nemen spoedig contact op voor het maken van een afspraak.

Onze service & dienstverlening

  Voordelig & ervaren

  Deskundige dakinspectie

  Vakkundig & betrouwbaar

  24/7 service

  Actief in héél Brabant

  10 jaar garantie

  VCA gediplomeerd bedrijf

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3

Anita de Brouwer
08:37 21 Jan 20
Hele goede ervaringen met Dakspecialist Brabant.
Marc Wessels
18:35 12 Dec 19
Omer Coskun
14:21 12 Dec 19
Top kwaliteit en hele goede service!!
MAWS Productions
11:35 12 Dec 19
Professioneel bedrijf met duidelijk kennis van zaken. Enorm tevreden met ons nieuwe dak!

Benieuwd wat wij voor

u kunnen betekenen?

WhatsApp WhatsApp ons