Schoorsteen onderhoud & renovatie

Schoorsteen

 

De schoorsteen is regelmatig de boosdoener van lekkage in woningen. De oorzaak schuilt meestal in beschadigd voegwerk of versleten of gebogen lood rond het rookkanaal. Daarnaast kan lekkage optreden door verzande, poreuze voegen, door een oud gecementeerd plateau dat na jaren gaat scheuren of door een afgewaaide schoorsteenkap. Dakspecialist Brabant is in alle gevallen u van dienst met deskundig onderhoud en renovatie aan de schoorsteen en/of schoorsteenkap. Heeft u lekkage bij de schouw of wilt u weten of alles op het dak nog in goede staat is? Neem contact op voor meer informatie of vraag direct een gratis dakinspectie aan.

 

Renovatie metsel- en voegwerk en reparatie of vernieuwing plateau

 

Oudere schoorstenen hebben als gevolg van de weersinvloeden vaak poreus metsel- en voegwerk. Als voegen scheuren, barsten of loszitten, kan het lekkage veroorzaken. Regen kan in de pijp van uw schoorsteen worden geblazen. Dakspecialist Brabant renoveert op grote hoogte met specifieke materialen en hulpmiddelen het metsel- en voegwerk. Ook de bovenplaat van uw schoorsteen kan aan renovatie toe zijn. Onze VCA-gediplomeerde, ervaren dakdekkers repareren het metselwerk en voegen de stenen. Het plateau kan ook in kunststof worden gezet, dat geen vocht opneemt en tegen temperatuurwisselingen bestand is. De nieuwe bovenplaat gaat verdere scheurvorming en afbrokkeling van het cement tegen.

 

Lood vervangen bij schoorsteen en impregneren voor duurzaam behoud

 

Dakspecialist Brabant houdt zich ook professioneel bezig met het vervangen van verouderd lood bij de schoorsteen dat normaliter de overgang tussen het metselwerk van het rookkanaal en het dak waterdicht moet afsluiten. Schoorsteenlekkage komt vaak voort uit versleten lood. Wij plaatsen nieuwe loodslabben. Het oude lood wordt afgesneden, de lintvoeg wordt ingeslepen, het nieuwe lood wordt aangebracht en de lintvoeg wordt vakkundig gevoegd. Dakspecialist Brabant zorgt voor een duurzaam behoud van uw schoorsteen. Mos, algen en andere verontreinigingen worden verwijderd. Door impregneren van het rookkanaal, neemt het geen vocht meer op.

 

Een schoorsteenkap is om vele redenen van belang

 

Het is om meerdere redenen van belang om uw rookkanaal te laten inspecteren en goed af te dichten. Een schoorsteenkap trekt rook en gassen uit de schoorsteen, zodat het niet in de huiskamer terechtkomt en voor vlekken en overlast zorgt. Een kap voorkomt dat vogels in het rookkanaal hun nest bouwen, met verstopping tot gevolg. Verder reduceert een schoorsteenkap regeninslag tot het minimum. Dakspecialist Brabant adviseert u op maat over de voor u beste schoorsteenkap.

 

Kosteloze dakinspectie en voordelig onderhoudscontract

 

Laat de werkzaamheden aan de schoorsteen door een ervaren vakspecialist uitvoeren. Dakspecialist Brabant verzorgt voor u een kosteloze dakinspectie. U kunt een voordelig onderhoudscontact afsluiten, om problemen voor te zijn. Bel (073 – 870 01 63), e-mail (info@dakspecialistbrabant.nl) of gebruik het contactformulier of offerteformulier voor uw vragen of verzoeken. Wij reageren snel.

Onze service & dienstverlening

  Voordelig & ervaren

  Deskundige dakinspectie

  Vakkundig & betrouwbaar

  24/7 service

  Actief in héél Brabant

  10 jaar garantie

  VCA gediplomeerd bedrijf

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3

Anita de Brouwer
08:37 21 Jan 20
Hele goede ervaringen met Dakspecialist Brabant.
Marc Wessels
18:35 12 Dec 19
Omer Coskun
14:21 12 Dec 19
Top kwaliteit en hele goede service!!
MAWS Productions
11:35 12 Dec 19
Professioneel bedrijf met duidelijk kennis van zaken. Enorm tevreden met ons nieuwe dak!

Benieuwd wat wij voor

u kunnen betekenen?

WhatsApp WhatsApp ons