Schoorsteenrenovatie

De schoorsteen op het dak van uw woning staat het meest bloot aan de wisselende, soms extreme weersomstandigheden. Veelvoorkomende problemen zijn verweerde en poreuze voegen en kapot, gescheurd lood bij de schoorsteen. Vorst, stortregen, sneeuw en storm kunnen dan veel schade aanrichten. Dakspecialist Brabant verricht een vakkundige schoorsteenrenovatie om uw oude of beschadigde schoorsteen weer in goede staat te brengen. Wij kunnen uw schoorsteen ook repareren of compleet vernieuwen.

Vaak wordt een probleem bij de schoorsteen pas ontdekt als er lekkage optreedt. De oorzaak schuilt dan meestal in beschadigd voegwerk, poreuze voegen, gebogen of versleten lood, scheurvorming in het cementplateau of een afgewaaide schoorsteenkap. Het is natuurlijk beter om lekkage, schade aan de haard of bij de schouw én bijkomende hoge kosten te voorkomen. Vraag daarom een gratis deskundige dakinspectie bij ons aan, zodat u te weten komt of uw schoorsteen nog in orde is.

Dakspecialist Brabant voert een schoorsteenrenovatie uit, te beginnen met het reinigen van de schoorsteen en het uitslijpen van en uithakken van alle voegen. Wij zorgen vervolgens voor nieuwe voegen en nieuw loodwerk. Desgewenst plaatsen wij een (nieuwe) schoorsteenkap. Ter extra bescherming van uw schoorsteen kunnen wij deze impregneren. Wij brengen aan de buitenzijde van de schoorsteen een speciale vloeistof aan. Deze laag beschermt uw schoorsteen tegen vorstschade, vocht en vuilaanslag.

WhatsApp WhatsApp ons