Nokvorstenrenovatie of reparatie

Heeft u een oudere woning met nokvorsten, die ooit zijn vastgezet in cementspecie maar na verloop van jaren poreus zijn geworden, beginnen te scheuren en af te brokkelen? De kapotte nokvorsten komen los te liggen, met als gevolg dat er bij regenval, hagel en sneeuw daklekkage kan optreden. Afhankelijk van de ernst van de situatie, kan Dakspecialist Brabant de nokvorsten repareren of renoveren.

De nokvorsten zijn de speciale dakpannen op de bovenste laag van uw pannendak. Ze sluiten de nok van het dak af. Nokvorsten werden tot medio jaren 80 van de vorige eeuw vastgezet in cement, om op deze wijze het dak waterdicht te maken. Onder invloed van de weersomstandigheden en de werking van het dak vallen de nokvorsten op een gegeven moment ten prooi aan scheurvorming, met gaten en kieren waar water doorheen sijpelt. Als u te lang wacht met een nokvorstenrenovatie, wordt zowel het hout van de dakconstructie als het isolatiemateriaal door het vocht aangetast.

Nokvorsten met speciale ventilatie-sparingen

De VCA-gecertificeerde, ervaren dakdekkers van Dakspecialist Brabant kunnen zowel een reparatie als renovatie van de nokvorsten uitvoeren. Bij een nokvorstenreparatie worden deze speciale pannen eerst vrij van mos en algen gemaakt. Vervolgens worden de nokvorsten opnieuw  gefixeerd met kunststof dakmortel. Dit duurzame, krachtige en elastische materiaal beweegt door krimpen en uitzetten met alle weersomstandigheden mee. De kunststof dakmortel is in verschillende kleuren leverbaar, passend bij uw woonstijl.

Bij een nokvorstenrenovatie verwijderen en vervangen wij de bolvormige dakpannen door nieuwe exemplaren. De nieuwe nokvorsten bevatten speciale ventilatie-sparingen om het onderliggende dakdeel beter te ventileren. Het vocht vindt hierdoor zijn weg naar buiten.

Gratis inspectie van uw nokvorsten

Nokvorsten zorgen voor een stevige bevestiging van uw schuine dakdelen én ze geven uw dak een nette uitstraling. Ze houden de dakpannen op hun plaats én ze moeten zelf stevig verankerd zijn, om te voorkomen dat ze bij stormachtig weer van hun plaats komen. Dakspecialist Brabant garandeert dat de bevestigde (nieuwe) nokvorsten elke storm kunnen weerstaan en er geen dakpannen verschuiven.

Wilt u de exacte staat van uw nokvorsten weten? Vraag een gratis deskundige dakinspectie aan. Bij eventuele problemen zorgen wij op basis van een scherpe offerte voor een vakkundige reparatie of renovatie van uw nokvorsten. En daarmee voor een duurzaam, veilig en waterdicht dak.

WhatsApp WhatsApp ons