Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking plat dak

 

Een plat dak heeft door de wisselende weersomstandigheden heel wat te verduren. Bij regenval blijft het water op het platte dak liggen, totdat het verdampt. Extreme hitte, koude vriesnachten, bladeren op het dak, een storm die afgebroken takken op het dak achterlaat. Het is reden dat de meeste platte daken in Nederland voorzien zijn van een bitumen dakbedekking. Dit duurzame en sterke materiaal is waterdicht, uv-bestendig en vraagt weinig onderhoud. Bitumen hecht bovendien goed en is  eenvoudig te verwerken. Dakspecialist Brabant is als VCA-gediplomeerd bedrijf gespecialiseerd in de aanleg en reparatie van een bitumen dakbedekking plat dak.

 

Gebruik van twee soorten bitumen dakbedekking

 

Bitumen is een aardolieproduct dat tijdens het raffinageproces wordt verkregen en een hoogwaardige bouwstof. De gekwalificeerde en ervaren dakdekkers van Dakspecialist Brabant gebruiken twee bitumensoorten bij het leggen van een bitumen dakbedekking plat dak. APP (Atactisch PolyPropyleen) is een dakbedekking, waar elastische kunststof in is verwerkt. In een SBS (Styreen Butadieen Styreen) dakbedekking is kunstmatig gefabriceerd rubber verwerkt. Elke bitumensoort heeft specifieke eigenschappen en voordelen.

 

Voordelen van APP bitumen

 

✔ Eenvoudig te verwerken, met voldoende soepelheid en buigzaamheid

✔ Hoge temperatuurstabiliteit; de omgevingstemperatuur heeft weinig invloed

✔ Uv-bestendig

✔ Onderhoudsarm

 

Voordelen van SBS bitumen

 

✔ Soepeler en buigzamer dan APP bitumen; het materiaal rekt mee met de onderliggende constructie

✔ Hoge kleefkracht, met minder kans op lekkage

✔ Vaak in combinatie met laag kiezels ter bescherming tegen uv-licht

 

Gratis dakinspectie en periodiek onderhoud voor duurzaam dakbehoud

 

Een bitumen dakbedekking plat dak is ideaal om aan te brengen op schuren, carports, garages, uitbouw, dakkapellen, veranda’s, bedrijfspanden en winkels. Het gemakkelijk te monteren, onderhoudsarme materiaal kan in verschillende kleuren worden geleverd, naadloos aansluitend op uw wensen en de uitstraling van uw opstal. De gemiddelde levensduur van een bitumen plat dak is 10 tot 15 jaar, maar met periodiek adequaat dakonderhoud kunt u nog vele jaren extra genieten van uw duurzame dakbedekking. Dakspecialist Brabant biedt u de mogelijkheid van een gratis dakinspectie aan, zodat u inzicht krijgt in de staat van uw dak en u niet voor vervelende verrassingen als een daklekkage met hoge kosten komt te staan.

 

Een bitumen dakbedekking plat dak met 10 jaar garantie

 

Dakspecialist Brabant legt of repareert vakkundig en voordelig een bitumen dakbedekking plat dak. Wij geven een garantie van 10 jaar op de door ons geleverde producten en werkzaamheden. U kunt bij ons terecht voor de aanleg van een nieuwe laag bitumen over uw bestaande bitumenlaag en voor het volledig vernieuwen van uw dakbedekking en toebehoren, evenals voor dakisolatie en daklekkage. Wilt u meer informatie of advies? Bel (073 – 870 01 63), e-mail (info@dakspecialistbrabant.nl) of gebruik hiervoor het contactformulier of offerteformulier. U krijgt snel en deskundig antwoord.

Onze service & dienstverlening

  Voordelig & ervaren

  Deskundige dakinspectie

  Vakkundig & betrouwbaar

  24/7 service

  Actief in héél Brabant

  10 jaar garantie

  VCA gediplomeerd bedrijf

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3

Anita de Brouwer
08:37 21 Jan 20
Hele goede ervaringen met Dakspecialist Brabant.
Marc Wessels
18:35 12 Dec 19
Omer Coskun
14:21 12 Dec 19
Top kwaliteit en hele goede service!!
MAWS Productions
11:35 12 Dec 19
Professioneel bedrijf met duidelijk kennis van zaken. Enorm tevreden met ons nieuwe dak!

Benieuwd wat wij voor

u kunnen betekenen?

WhatsApp WhatsApp ons